Nyílászáró csere mellett nagygépekkel korszerűsítettünk

A férjemmel van egy kis pizzázónk, amit még a házasságunk elején nyitottunk meg, és azóta is nagy lelkesedéssel vezetjük. Szerencsére az üzlet jól megy, bár nem leszünk belőle milliomosok, de ahhoz elég a bevétel, hogy kényelmesen éljünk. Van két szakácsunk, néhány pincérünk, nagyon családias a hangulat így. A vendégek elmondása alapján szeretnek idejárni az emberek, mert nem olyan személytelen az étterem, mint sok másik. Az évek során lassan mindig próbáltunk valamit újítani a pizzázón. Hol egy festés, hol egy kis bővítés, tavaly például kialakítottunk egy kis tavaszi – nyári teraszt, ahol az emberek elkölthetik az ebédjüket. Valamint az évben nyílászárókat cseréltünk, ami végképp sokat dobott a hely összképén. Ekkor feldobta a férjem, hogy mi lenne, hogy így, hogy túl vagyunk a nagy költségeket igénylő nyílászárócserén, most már korszerűsítenénk a gépeinket, mint például a pizzasütőt. Illetve egy új fagylaltpult sem ártott volna, mert a régebbit akkor vettük, amikor kitaláltuk, hogy jó lenne nyáron fagyit is árulni. A szomszéd városban bezárt pont egy cukrászda, és a dolgaikat kiárusították, így került hozzánk a fagyipultjuk. Ugyan nem volt a legújabb és legmodernebb, egy ugródeszkának nagyon jó volt, és a vendégek is örültek, hogy lehet kapni nálunk fagyit.

A modernizálás kérdésében egyet értettünk, hogy éppen ideje van. De nem tudtuk, hogy honnan rendeljük olyan gépeket, amik megbízhatóak és jó minőségűek annyira, hogy lehetőleg hosszú évekig vagy akár évtizedekig is kiszolgálnak bennünket. Tanácsként felhívtuk az egyik ismerősünket, aki szintén pizzázót üzemeltet az ország másik felében. Ő ajánlotta a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalát, elmondása szerint neki minden gépe innen van, és eddig nagyon meg volt a céggel elégedve. Mondta, hogy nagyon szívesen mesélne nekünk róluk, de sajnos sok a dolga, úgyhogy jobban járunk, ha ellátogatunk a weboldalukra, mert ott minden kérdésünkre választ fogunk kapni. Így is tettünk a férjemmel, beírtuk a megfelelő oldalnevet, és már ott is voltunk a Dealer – Gastro & Ice Dealer weboldalán. Az első benyomásunk róluk, az az volt, hogy a honlapjuk nagyon letisztult, ami elengedhetetlen egy vállalkozó esetében. Sok vendég nem is hajlandó olyan oldalról vásárolni, ami első blikkre nem győzi meg őket, ezért kell professzionális hatást kelteni. A férjem is alátámasztotta ezt, mert ő korábban webfejlesztő volt, így van némi rálátása a dolgokra.

Természetesen mi is, mint a legtöbb hétköznapi ember, elsőként az árakra voltunk a leginkább kíváncsiak. Nem olcsóak az itt árult dolgok, de mit is vár az ember, a konyhai nagygépek sosem azok, és a minőséget meg kell fizetni. Főleg azért, mert egy ilyen gép jobb esetben hosszútávú befektetés, nem cserélgetjük ezeket néhány évente. Én nagyon jó lehetőségnek tartottam, hogy a Dealer – Gastro & Ice Dealernél nem csak új gépeket lehet kapni, hanem használtakat is Ez az olyan embereknek jöhet jól, mint mondjuk mi, akiknek nincs túl nagy éttermük, ennek ellenére nem szeretnék, hogy az eszközeik elavultak legyenek. Mi azt valljuk, hogy azért az étel minőségét is nagyban befolyásolja, hogy milyen mondjuk a pizzasütő. Persze nem minden a jó sütő, de azért nem elhanyagolható tényező. Mi a férjemmel az anyagi körülményeinkre való tekintettel használt gépeket szerettünk volna venni, az is teljesen megfelelő volt nekünk. Később persze ki tudja, könnyen lehet, hogy majd ha bővülünk, veszünk újakat, de egyelőre beértük a használtakkal. Mint az oldalról megtudtuk, a használt gépekre 3 hónap, az új gépekre pedig 1 év garancia van.

Érdekelt minket a megvásárlás menete is, illetve a kiszállítás, már ha van ilyen lehetőség a Dealer – Gastro & Ice Dealernél. Olvastuk, hogy a nagykonyhai gépek kereskedelme mellett a cukrászati gépeket, mint mondjuk a fagylaltpult, meg lehet tekinteni a bemutatótermükben. Én ennek a lehetőségnek nagyon örültem, mert mindig szeretem személyesen is szemügyre venni a dolgokat, mielőtt megvásárlom őket, pláne, ha olyan nagy értékben vásárolunk, mint a nagykonyhai gépek. A férjemet ezzel a szokásommal nagyon sokszor idegesítem, ő jobban megbízik a forgalmazókban, mint én. Pedig nem egyszer volt nekem köszönhető, hogy nem vertek át minket. Azt is olvastuk a weboldalukon, hogy 20 éves tapasztalattal rendelkezik a cég. Ezt nagyon becsülendőnek tartottuk, mint hasonlóan eladásból élő kollégák. A családi vállalkozásuk ez a két évtized alatt eljutott a magas minőségű olasz gépek forgalmazásáig. Én nagyon megörültem, mikor olvastam, hogy olasz gépeket forgalmaznak, mert azért az a nép nagyon tudja, hogy mi a jó fagylalt és pizza titka, hiszen onnan származnak ezek az ételek. A kiszállítás kapcsán azt olvastuk, hogy ha szeretnénk, hogy a cég kihozza számunkra a gépet, akkor fel kell vennünk velük a kapcsolatot. Úgy voltam vele, hogy nyilván az lenne a legjobb, ha kihoznák a megrendelésünket, de ha valamiért mégsem jönne össze, akkor elmegyünk mi érte, nem dől össze a világ.

Megbeszéltük a férjemmel, hogy mielőtt bármelyik gépet is megvásároljuk, elmegyünk a helyszínre, és személyesen is szemügyre vesszük őket. Gyorsan meg is vitattuk, hogy a következő hétvégén pont nincs programunk, így el is tudunk utazni a tapolcai telephelyükre. Még jó, hogy a férjem szemfüles, és szeret minden információnak többször is utána nézni, mert kiderült, hogy szombaton nincsenek is nyitva! Egyrészt örültem, hogy nem mentünk potyára, másrészt kicsit bosszankodtam, mert a hétköznapok sűrűjébe nehéz egy ilyen kiruccanást belepréselni. Persze mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer weboldalán találtam egy blog fület is, amire ha rákattintunk, akkor érdekes cikkeket olvashatunk a gasztronómia világával kapcsolatban. A férjem bele is vetette magát az olvasásba, őt nagyon lázba hozták a cikkek. Én is elolvasgattam néhányat, mivel ráértem, a leginkább egy jégkása gépekről szóló fogott legjobban meg. Jobb oldalt címkék vannak, amik a hasonló témában íródott cikkeket gyűjtik össze. Ezt nagyon hasznosnak tartom, mert ha mondjuk valaki a pizzasütőkről olvasna szívesen, annak nem kell átverekednie magát egy csomó fagylaltpultokról szóló cikken.

Összességében a férjemmel nagyon meg voltunk elégedve a céggel, segítőkészek és együttműködőek voltak a munkatársaik. Mondjuk nem csoda, hiszen egy komoly vállalatról beszélünk, bár az igazat megvallva, láttam én már olyan cégeket, akik hasonlóan nagy kaliberű üzleti tevékenységet folytattak, és ennek ellenére a vevőkkel minősíthetetlen hangnemben beszéltek sokszor. Nem ez a helyzet a Dealer – Gastro & Ice Dealernél szerencsére, úgyhogy jó szívvel ajánlom is azóta minden ismerősömnek, akik a vendéglátás területén mozognak. Biztos vagyok benne, hogy ha a jövőben tovább szeretnénk a pizzériánkat korszerűsíteni, akkor csak a Dealer – Gastro & Ice Dealertől fogunk vásárolni konyhai gépeket.

Dealer - Gastro & Ice Dealer