Készen vannak az ablakok, jöhetnek a kerti árnyékolók

Tavaly megálmodtuk a családdal, hogy ideje fejleszteni a házat egy kicsit és beleugrottunk pár dologba. Egyrészt, voltak pályázati lehetőségek, úgyhogy nemsokára szerelik fel a napelemeket a tetőre. Másrészt ennek kapcsán érdemesnek láttuk kicserélni az ablakokat is, plusz még egy adag szigetelés is került a házra az elmúlt hónapokban. Ez aztán energetikai fejlesztés volt a javából, azt mondom! De megérte minden forint, hiszen nem csak szebb lett a ház, de sokkal jobb számokkal lehet üzemeltetni és fenntartani, mint előtte és mivel sok évre tervezünk itt maradni, ezért ez mindenképpen egy megtérülő befektetés. A tavaszi projekt pedig a kerti árnyékolók beszerzése és telepítése lesz.

Az igazság az, hogy már kinéztem, hogy milyet szeretnék a gazdabolt.hu oldalán, csak még nem rendeltem meg – bár nem tudom miért. De itt láttam olyat, amilyet pontosan elképzeltem magamnak, hogy majd szeretnék, ráadásul jó áron is van, úgyhogy nem kérdés, hogy innen érkezik majd nemsokára. Csak még jöjjön egy kicsit közelebb jó idő, hogy aztán azonnal élvezni tudjam a vadi-új kerti árnyékolók csoda árnyékát. Mert hát úgy nem szeretném feltenni, hogy egyrészt még a fagyok tépázzák, másrészt meg hogy nem tudom rögtön élvezni az új helyiséget a kertben.

Nagyon sokféle szín és méret kapható ezekből az árnyékoló hálókból, leginkább talán azért, mert nagyon sokféle rendeltetése lehet egy ilyen egyszerű eszköznek. Például lehet tetőre szerelni, ha esetleg az eredetileg egy átlátszó plexi lenne – ebben az esetben segíthet, hogy ne legyen alatta elviselhetetlenül meleg. De kerti árnyékolók lehetnek egyszerűen csak két fa közé kifeszítve is, pont úgy, ahogyan én is szeretném majd. Ez alá simán lehet tenni székeket, vagy akár asztalt is és megenni ott a vacsorát a családdal. Emellett pedig még akár a fóliasátrakat is lehet vele kellő módon árnyékolni, pont csak annyira, amennyire szükséges lehet.

Vannak háromszögletű termékek, amiknek értelemszerűen három sarokponton kell kapaszkodnia és vannak olyan árnyékolók is, amelyeknek négy ponton van kötözője. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ahogyan annak is, hogy milyen színben rendeljük meg őket. Ugyanis abból is széles a választék: fehértől a bézsen keresztül egészen a sötét zöldig minden elérhető a gazdabolt.hu oldalán. Ha tehát komolyan gondolkoztok a kerti holmik fejlesztésében, vagy épp kerti árnyékolók beszerzésén gondolkodtok ti is, akkor a gazdabolt.hu remek helynek tűnik nekem!