Inkább lennék most a Balatonon

A múlt héten segítettem egy egyetemi volt csoporttársamnak, aki lakásfelújítás kellős közepén van. Ez a jó a vidéki egyetemekben: az ott kötött ismeretségek később is megmaradnak, és még a diplomaosztó utáni években is bármikor számíthatunk egymásra. Lettinek és a férjének pedig most a világ összes segítségére szüksége volt bizony: festeni kellett a falakat a nappaliban, penészt ölni a konyhában, arról nem is beszélve, hogy az ablakokat egy napig pucoltuk, hogy a felújítás miatti kosz lejöjjön róluk, erre kitalálták, hogy nyílászárókat is cserélni kéne! Kezdhettük újra az egészet…

Amíg a csapat egyik része az ablakokon és a nyílászárókon dolgozott, mi megpihentünk Lettivel és a nővérével. Elmentünk sétálni, hogy addig se a port szagoljuk, ami az ilyen munkálatokkal elkerülhetetlenül járni szokott. A lakásuktól nem messze van egy park, ami pont jó helyszín volt arra, hogy kieresszük a gőzt, és szünetet tartsunk a lakásfelújításban. Egyszer csak megszólalt Letti nővére, hogy most aztán szívesebben lenne a Balatonon, és mi egyetértve bólogattunk. Nem sok időbe telt, hogy elkezdjünk nosztalgiázni a legutóbbi balatoni élményünkről, ami történetesen egy vitorlás bérlés volt pár lánybarátunkkal Letti lánybúcsúja alkalmából.

Történt ugyanis, hogy Lettit a férje (akkoriban még csak barátja) egy sétahajózásra invitálta, ahol egyszer csak letérdelt elé, és feltette a nagy kérdést. Gyönyörű lehetett a naplementében igent mondani a szíve választottjának, efelől semmi kétségem. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a lánybúcsúját is a vízen ünnepeljük meg, és így jött a vitorlás bérlés ötlete.

vitorlás bérlés

A BalatonPRO szolgáltatásait vettük igénybe a bulihoz. Már a kezdetekben nagyon szimpatikusak voltak nekünk, ugyanis a cégnek több, saját tervezésű lánybúcsú csomagja van: nem nekünk kellett mindent kitalálni, hanem profikra bízhattuk magunkat abban, hogy egy csodás bulit ajándékozzunk Lettinek, mielőtt férjhez megy. Végül az egész napos hajókázást választottunk hajóvezetővel – nekem van vitorlás jogsim, de kizárt volt, hogy az egyetemi volt csoporttársam lánybúcsúján vezessek, mikor korlátlan italfogyasztás is van az árban…

Ráadásul estére karszalagokat kaptunk siófoki klubokba! Nagyon meglepődtem, hogy a BalatonPRO csapata tényleg mindenre gondolt helyettünk, hiszen egy lánybúcsúban csak megjön a kedve az embernek ahhoz, hogy táncoljon egy kicsit a barátnőivel. Hajnalban aztán a hajóra mentünk vissza aludni, egy kifejezetten nyugodt kikötőbe. És itt jön a legjobb rész: másnapra még wellness belépőink is voltak! Bár én kifejezetten jót szundítottam a fedélzeten (az egész napos vitorlázás, úszkálás, bulizás és táncolás után nem is csoda), mindenképp jól esett felfrissülni luxus körülmények között.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a BalatonPRO nem csupán vitorlás bérlés, hanem rendezvényszervezés terén is verhetetlen! Letti nővére szülinapi bulira is meg lett hívva egyszer, amit a BalatonPRO-val szervezett az ünnepelt, ahol négy órán keresztül buliztak, strandoltak, tortát vágtak, pezsgőztek… Azt mesélte, hogy a szervező csapat mindenre fel volt készülve, segítőkészen látták el őket ötletekkel, és nyitottak voltak saját javaslatokra is, ami azért elég ritka.

Ugyanezt a rugalmasságot láttam a weboldalukon is, amikor a lánybúcsú előtt egyszer kíváncsiságból ránéztem: nemcsak a rendezvényeknél, hanem egyszerű vitorlás bérlés esetén is igyekeznek mindent a vendégek kényelméhez igazítani, legyen itt szó időintervallumról vagy indulási helyszínről. Pontos infókkal látják el az érdeklődőket, hogy jól tudjanak dönteni, sőt, mindenféle árkategóriában lehet találni vitorlást, programot. A BalatonPRO tényleg azt szeretné, hogy mindenki élvezhesse a balatoni vitorlázást, és ezt be is bizonyítják.

Csörgött Letti telefonja, és hirtelen mindannyian visszatértünk a szomorú valóságba, ahol pesti lakásfelújításon segítünk teljesen feleslegesen, mert a lepucolt ablakokat és nyílászárókat az utolsó pillanatban cserélik ki a többiek. Na mindegy, jövőre is lesz nyár, talán akkor is megkérik valakinek a kezét, és megint bérelhetünk vitorlást lánybúcsús csapattal. Vagy szülinapot szervezünk oda, én például júliusban születtem, és nagyon örülnék, ha meglepnének egy vitorlázós bulival. Megszervezném magamnak is, de várok még egy kicsit, hátha valaki hamarabb gondol rá. Egy biztos: bármelyikünk is tervez vitorlázós programot a Balatonra, tuti, hogy a BalatonPRO-t fogja választani.