Ez a téma még a nyílászáróknál is fontosabb

Ki kellett cserélnem a fa nyílászáróimat illetve találni valakit, aki majd beteszi őket a helyére. Az elsődleges problémám az volt, hogy fogalmam sem volt, hogy hol kezdjek el nyílászárókat keresgélni, hiszen nem igazán értek ezekhez egyedülálló nőként, így kicsit nagy falatnak tűnt ez számomra. Mivel muszáj volt őket kicserélni, így hát nem igazán volt más lehetőség, mint megoldani a gondot. Nem szerettem volna nagyon sok pénzt szánni erre így hát nézelődtem az interneten, hátha találok egy viszonylag olcsóbb alternatívát.

Beírtam a keresőbe, hogy “fa nyílászáró”, de az F betű beírásakor egy https://felepulok.hu nevű oldalra lettem figyelmes. Őszintén szólva, eléggé megfogott az oldal címe, mert kíváncsi voltam, hogy milyen jellegű felépüléssel foglalkozhat az oldal. Rámentem az oldalra, és láttam hogy ez egy addiktológiai központ alkoholizmusban szenvedők számára. Nagyon érdekesnek tűnt és elkezdtem részletesebben olvasgatni a https://felepulok.hu oldalát. A Felépülők csapatának alapítói a saját bőrükön megtapasztalták az alkoholizmus okozta szenvedéseket, akár függőként akár hozzátartozóként. A csapat többi tagját a stábtagok képezik, akik pedig 50 éve haladnak a felépülés útján. A Felépülők egy 28 napos felépülési programot biztosítanak a betegeknek teljes ellátással és a tartós józanság elsajátításának módszerével. A kezelés alatt a betegek egyéni konzultációs lehetőséget is kapnak, de alapvetően a program 3-5 fős kiscsoportokban zajlik. Továbbá a hozzátartozók hétvégi ingyenes pszichoedukációs előadásokon vehetnek részt és a felépülési folyamat részeseivé válnak. A 28 nap leteltével a beteget ingyenes utógondozást kapnak, hogy tartós legyen a gyógyulás. A Felépülők a 28 napos kezelés mellett állapotfelmérést, egyéni- és családi konzultációt is biztosítanak, amikre folyamatosan lehet jelentkezni.

Ahogy mindent elolvastam az oldalon, az jutott eszembe hogyha az én nagypapámnak lett volna lehetősége egy ilyen programra, ilyen jellegű segítséggel és saját illetve szakmai tapasztalattal, akkor biztosan az ő élete is egy jobb irányt vehetett volna. Remélem, hogy a program segítségével még több felépülő beteg élete megváltozik majd.