Éreztem, hogy valahogy támogatnom kell a családomat

Egyetemista vagyok, és szerencsére államilag támogatott státuszban tanulhatok, a szüleim ugyanis biztos nem lennének képesek kifizetni a tandíjat.

Az utóbbi hetekben elkezdtük nagyon hidegnek érezni a lakást. Kiderült, hogy az ablakokkal van baj, mert nem zárnak már rendesen. Emiatt szakembereket hívtunk, akik ugyan megjavítottak mindent, de sajnos elég drága mulatság volt ez nekünk.

A családom persze ki tudta fizetni, de éreztem, hogy nincsenek könnyű helyzetben. Ez rádöbbentett arra, hogy a tanulás mellett keresnem kell valamilyen munkát is, hogy legalább egy kicsit támogathassam őket, ha legközelebb gond adódik az ablakokkal, vagy bármi mással.

Végül a barátomhoz és az évfolyamtársaimhoz fordultam segítségül, és közülük többen egy weboldalt ajánlottak, ami a topiwork.hu címen érhető el. Utólag már most kijelenthetem, hogy a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka egy olyan lehetőséget jelentett nekem, amiért a mai napig nem tudok eléggé hálás lenni.

Ennek az írásnak az a célja, hogy a hozzám hasonló, nehezebb helyzetben lévő diákok számára nyújtsak segítséget.

Biztosak lehettek valamiben: általuk olyan munkához juthattok, amivel jól kereshettek, és közben attól sem kell tartanotok, hogy emiatt romlanának a tanulmányi eredményeitek.

Gyakorlatilag bármilyen területen ellehet itt helyezkedni, és csupán csak annyit kell tennetek, hogy válogattok az állások között. Itt tényleg minden megtalálható. Csak pár példa: IT, gazdaság, marketing.

A jelentkezési folyamat valami brutálisan egyszerű volt. Nem is szeretnék annyira a részletekbe belemenni, hiszen mindent megtaláltok majd a weblapukon.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka által szerzett állásomnak köszönhetően végre pénzt kereshetek, de ami még fontosabb: szakmai tapasztalatot is gyűjthetek, ami által az önbizalmam is növekedésnek indult.

Minden diáknak csak ajánlani tudom, és ha esetleg valakinek fogalma se lenne róla, hogy mit szeretne, még annak is segítséget nyújtanak, hiszen van lehetőség jelentkezni úgyis, hogy nem jelölsz be semmilyen konkrét állásajánlatot.

Mi kell még? Remélem Te is hamarosan azok közé a szerencsések közé tartozhatsz, akik a Topiwork segítségével jutottak egy szuper munkahelyhez!