Egy munkás nap története nyílászárókkal és gumiabroncsokkal

Hadd meséljek el egy történetet nektek egy egészen izgalmas napról, ami a múlt héten történt.

Egy barátomnál, Petinél voltunk pár baráttal segíteni a lakásfelújításban. Most épp a nyílászárók lecserélésénél tartanak, vagyis új ablakokat és ajtókat raknak be a meglévő keretekbe. Minderre van egy ismerős szakemberük, de minket kért meg arra, hogy az ablaküveget és tartozékokat segítsünk felvinni és pakolni.

Ekkor jött azonban a bonyodalom, mely minden nyílászáró csere esetén a legrosszabb rémálma az embernek. Peti elejtette az egyik üveget, és annak a közepe betört, így el kellett menni egy új üvegért a raktárba.

Én vittem volna a szakembert kocsival, de induláskor rögtön defektet kaptunk, úgyhogy végül más vállalta be, nekem meg új gumiabroncs kellett – már csak azért is, hogy egyszer haza tudjak jutni.

Az egyik srác ajánlotta ekkor a Gumidiszkontot, ami egy teljesen magyar cég, pontosabban miskolciak, de sok felé szállítanak ki. – Írd be a böngészőbe, hogy gumidiszkont.hu/nyari-gumi! – mondta.

Így is tettem, és elkezdtünk keresgélni a cég honlapján. Azonnal feltűnt, hogy milyen hihetetlen nagy választék van, először nem is tudtam, merre keresgéljek. Megmutatták viszont, hogy rengeteg szempont alapján lehet szűkíteni a találatokat, legyen az az autó típusa, mérete vagy akár egy megadott kulcsszó.

Most kifejezetten nyári gumit kerestem így a tavasz vége felé, de azon belül nem nagyon tudtam, milyet érdemes választanom. Ekkor láttam, hogy lejjebb görgetve sok információt meg lehet találni arról, hogy milyen szempontok mentén érdemes dönteni. Le van írva, hogy mit kell figyelni a gumiabroncs jelöléseinél, a gumi méreteinél, de találtam használati utasítást és gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokat is. Ezt átnézve már könnyebben is tudtam nézelődni saját magamnak.

De ez még nem minden! A többiek felhívták rá a figyelmem, hogy a Gumidiszkont oldalán működik egy blog is, ami szintén sok hasznos információval szolgál, ha épp egy gumiabroncsba akarok befektetni. Nagyon hasznos volt például elolvasni a gumicsere 3 lépését, hiszen ez olyan tudás, ami mindenkinek jól jöhet a jövőben. De volt olyan cikk is, ami azt taglalta, hogy mikor érdemes új gumiabroncsot vásárolnunk, vagy, hogy miként kell helyesen tárolni az abroncsokat.

Én, aki képzetlennek tartom magam ehhez, kifejezetten értékeltem, hogy ennyi mindenről írt a Gumidiszkont blogja.

Ezután visszatértem a gumidiszkont.hu/nyari-gumi linkre, ahol most már tudatosabban tudtam keresgélni. Végül egy Pirelli gumiabroncs mellett döntöttem, mely nagyon jó minőségű és most féláron is volt, ami hatalmas könnyebbség egy ilyen váratlan kiadáskor, mint amilyen az enyém volt. Azt is írta a honlap, hogy mennyi megtakarítás van így az abroncson, és, hogy mennyi van készleten a webshopban, melyek szintén fontos adatok lehetnek.

Könnyedén meg is rendeltem a kinézett gumit, és kiszállítást kértem Peti házához, mert itt fel is tudtuk együtt szerelni pár napon belül, addig meg maradhatok nála. A szállítási díj abszolút rendben volt, és valóban másnap kint is voltak, meg is kaptam az abroncsot, majd fel is szereltük azt. Nem volt vele gond, de ha esetleg lett is volna, akkor is van pénzvisszafizetési garancia a Gumidiszkontnál.

Én a rendelés után fel is iratkoztam a honlap alján található hírlevélre, mert érdekeltek a további információk és hírek a cégtől.

Végül tehát meg tudtuk oldani mind a nyílászárók cseréjét, mind a gumiabroncs-problémát, amiben viszont nagy segítségemre volt a Gumidiszkont. Ha bárkinek most kell nyári gumit találni, akkor nyugodtan keressen rá a gumidiszkont.hu/nyari-gumi címre, én jó szívvel ajánlom őket!