Az autószerelés könnyebben ment, mint a nyílászárók cseréje

Már nem is emlékszem, miért gondoltam azt, hogy jó ötlet lenne kicseréltetni az összes nyílászárót a házban. Talán az motiválhatott, hogy így alacsonyabb lesz majd a fűtésszámla, de most már kételkedem abban, hogy megéri ezt a sok fáradságot.

Sajnos nem a megfelelő szakembereket bíztam meg a feladat elvégzésével, ugyanis kiderült, hogy nem végeznek túl igényes munkát. Ráadásul a kiválasztott ablakokkal is problémák akadtak, ugyanis közülük több is hibás volt. Mindez természetesen rengeteg pénzembe került, így talán nem meglepő, hogy ha visszamehetnék az időben, sosem vágnék bele ebbe a projektbe.

Tovább tetézte ezután a gondjaimat az is, hogy meghibásodott az autóm. Teljesen kétségbe voltam esve, hogy a szervizelés még több pénzemet fogja elvinni, de legnagyobb örömömre ezúttal mellém állt a szerencse.

Egy ismerősöm ajánlására felkerestem a metaautoszerviz.hu oldalt, ahonnan megtudtam, hogy egyáltalán nem lehetetlen megfizethető áron megjavíttatni az autónkat. Örömmel tapasztaltam, hogy a Méta Autószerviz kiváló ár-érték aránnyal dolgozik, így nyugodt szívvel bíztam rájuk az autómat, és egy pillanatra sem bántam meg ezt a döntést.

A metaautoszerviz.hu információi alapján mindenekelőtt megbizonyosodtam afelől, hogy valóban az autó futóműve okozza a problémát. Igazán hasznosnak bizonyult a futómű-beállítási szolgáltatásukhoz tartozó tájékoztató, ez ugyanis tartalmazza azokat a tüneteket, amelyek a futómű meghibásodásáról árulkodnak.

Azt írták, hogy a problémát az jelzi, ha a kormány valamelyik irányba húz, illetve, ha nincs középállásban. Az is árulkodó jel lehet továbbá, ha az abroncsok egyenlőtlenül kopnak, valamint ha zörgő vagy kopogó hangot halunk. Mivel én is hasonló gondokkal találkoztam az autóm esetében, elhatároztam, hogy igénybe veszem a futómű állítás elnevezésű szolgáltatásukat.

Nagy segítséget jelentett számomra az is, hogy a Méta Autószerviz futómű állításnak szentelt oldalán megtaláltam az árlistát is, amely tartalmazta ennek a szolgáltatásnak a költségeit, így előre tudtam, mire kell majd számítanom. Fontosnak tartom, hogy mindig tisztában legyek a várható költségekkel, így különösen értékeltem azt, hogy ez a szerviz a javítás megkezdése előtt árajánlatot küldött digitális formában, amelynek elfogadása nélkül hozzá sem láttak a szereléshez. Ha pedig előre nem látott költségek merülnének fel, természetesen kapunk róluk tájékoztatást, tehát nem kell tartanunk a rejtett költségektől sem.

Az is meggyőzött a cég megbízhatóságától, hogy a teljes munkafolyamatot dokumentálják a munkalapon, illetve az autó állapotát rögzítő fényképeken, amelyeknek mindegyikéhez hozzá tudtam férni az online felületükön. Ennél is fontosabbnak tartom azonban azt, hogy a Méta Autószerviz teljes garanciát vállal a saját munkájára, amennyiben nem hozott alkatrészekkel kell dolgoznia. Ez a garancia pedig minimum hat hónapon át érvényes!

A metaautoszerviz.hu oldalról kiderül, hogy ez egy márkafüggetlen autószerviz, vagyis bármilyen típusú gépkocsival fordulhatunk hozzájuk. És persze biztosak lehetünk benne, hogy tudnak majd segíteni, hiszen modern környezetben dolgoznak modern eszközökkel, ráadásul szakembereik több mint 15 éves tapasztalattal rendelkeznek.

Amint már említettem, a cég szolgáltatásai közé tartozik például a futómű állítás is, ennél azonban jóval több opció közül választhatunk. Aki rákattint a Méta Autószerviz weboldalára, az a saját szemével láthatja, milyen sok szolgáltatás áll rendelkezésére. Legyen szó gumicseréről, diagnosztikáról, kuplungcseréről, a fényszórók beállításáról, fékjavításról vagy olajcseréről, a metaautoszerviz.hu oldalon bizonyosan találunk megoldást a problémánkra. Nincs más dolgunk, mint rákattintani az “Időpontfoglalás” gombra vagy telefonos úton felkeresni a céget, és máris igénybevehetjük bármelyik szolgáltatást.

Ahogy a metaautoszerviz.hu oldalon is olvashatjuk, rendkívül fontos a rendszeres állapotfelmérés, hiszen ezáltal lehet kiszűrni a rejtett hibákat. A Méta Autószerviz többféle állapotfelmérést is vállal: választhatunk műszaki vizsga előtti, eladás előtti, illetve fék- és futómű-átvizsgálást is. Mindhárom esetben más és más szempontokat helyeznek előtérbe, de az alaposság és a precizitás nem változik.

Ugyanilyen pontos és lelkiismeretes munkavégzésre számíthatunk akkor is, ha bármilyen más szolgáltatást veszünk igénybe a Méta Autószerviznél. Sőt, arra is ügyelnek, hogy az ügyfeleknek ne kelljen sokat várakoznia a szervizben – ezért hozták létre az időpontfoglalás rendszerét. Amíg pedig az autó elkészülésére várunk, kellemes környezetben üldögélhetünk a légkondicionált váróteremben, ahol ingyenes wifit is biztosítanak.

Elmondhatatlanul örülök annak, hogy rátaláltam a Méta Autószervizre. Bár a nyílászárókkal nem volt sikerem a házam esetében, az autószervizben egyáltalán nem kellett csalódnom!