Ablak a saját vállakozásra

A lakás felújítása körüli intéznivalók és teendők veszik el mostanság minden időmet. Amit csak tudunk, azt a két kezünkkel oldjuk meg, persze nem akarunk kontárkodni sem, így kikérdezünk szakértőket, ismerősöket, mi az, amin tényleg nem érdemes spórolni, és barbárkodás helyett inkább profira bízzuk a dolgot. Az ablakcsere például egy olyan dolog, amelynél eszünkbe sem jutott az, hogy magunk kezdjünk bele. Szerencsére a szomszédunk ajánlott egy olyan csapatot, akikben ő maximálisan megbízik, és saját szemmel is meggyőződhettünk az elvégzett munka minőségéről és pontosságáról. Ez minket abszolút meggyőzött, úgyhogy nem volt kérdés, hogy mi is ezzel a csapattal fogjuk kicseréltetni az ablakokat. A régiek borzasztó állapotban voltak, de tényleg. Évtizedek óta semmi változtatás nem történt a lakásban, amit megvettünk. Összvissz a tisztasági festés volt az, amit megcsináltak a korábbi tulajdonosok. Úgy voltunk vele, hogy legalább ez egy jó lehetőség arra, hogy tényleg mindent az ízlésünk és elképzelésünk szerint alakítsunk ki, ha már koppig le kellett verni a csempét, lebontani mindent, és a hálózatokra is ráfért a felújítás. Mondhatni, az ablakkal volt a legkevesebb vesződni való, inkább az vitte el az időt, mire kiválasztottuk az esztétikumában és minőségében is megfelelő, méretben passzoló ablakokat a konyhába, a nappaliba és a hálószobába. Végül fát választottunk, az elnyerte mindkettőnk tetszését, a típusát pedig természetesen a padlóhoz és az újonnan érkező bútorokhoz igazítottuk. Amennyire fárasztó sokszor ez a felújítási mizéria, olyannyira jó érzés látni a haladást, ahogyan alakul a leendő otthonunk. Egyre inkább látjuk a dolgok végét, formálódik szépen lassan az ízlésünkre az ingatlan. Az ablakosok egyébként tényleg profin végezték a dolgukat, tartották a határidőket is szerencsére. Hálás vagyok a szomszédnak, hogy ilyen jó tippet adott, és immáron az ablak kérdését magunk mögött tudhatjuk a készülő lakásunkban. Alig várom, hogy az ablak alatt olvasgathassak a nappaliban, a kedvenc fotelembe kuckózva!

Azért azt be kell valljam, hogy álmodozni is nagyon szeretek, például saját cégről. Ez a projekt nem mostanában fog elindulni, abban biztos vagyok, mert előbb a lakást szeretnénk befejezni és kicsit megpihenni, de azért nézelődni és ábrándozni szabad, nem igaz? Ebben volt segítségemre a Gross Office oldala, tőlük tudom például azt is, hogy pontosan mi a székhelyszolgáltatás, mennyi mindent foglalhat magában, ami nagy segítséget jelent egy cég – és nem mellékesen egy cégvezető – életében. Egyébként puszta véletlen, de a grossoffice.hu-t éppen egy másik szomszéd ajánlotta, amikor szóba elegyedtünk a lakás kapcsán. Nekem ez teljesen új dolog volt, hogy már vannak olyan cégek, akiktől segítséget lehet kérni akkor, ha saját cégünket szeretnénk elindítani, vagy módosítani a meglévőt. De hogy egyáltalán milyen változások esnek a módosítás kategóriájába, vagy hogy mi a székhelyszolgáltatás, azt már a grossoffice.hu különböző menüpontjaiból tudtam meg.

Először is: tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el erre a felhasználóbarát weboldalra. Nem csupán a kategóriák közötti eligazodás a könnyű, hanem a közérthetően átadott hasznos információ feldolgozása is. Végre kézzelfogható segítséget nyújtanak az érdeklődőknek valahol, és kitérnek a cégalapítás és a cégmódosítás részleteire is! És ne felejtsük el, hogy ez az informálódás mind teljesen ingyenes. Utána ha úgy döntünk, megkereshetjük őket a cégalapítási vagy a meglévő cégünk módosítására vonatkozó szándékunkkal. De ne maradjon ki a sorból kiemelt ajánlatuk, a székhelyszolgáltatás sem! Hogy mi a székhelyszolgáltatás, azt a lehető legrövidebben úgy tudnám összefoglalni, hogy a cégünk bejegyzett székhelyéhez kapcsolódó extrák. Azaz ha nem csak egy címet szeretnénk, hanem például iratkezelést, vagy esetenként tárgyalóra lenne szükségünk megbeszéléseink lebonyolításához, akkor különösen ajánlott igénybe venni a székhelyszolgáltatást.

A székhelyszolgáltatást illetően Budapesten és Újlengyelen is gondolkodhatunk a Gross Office-nál. Nem tudom, ki van képben ennyire Újlengyellel, nekem teljesen új információ volt: ezen a Pest megyei településen nem kell az önkormányzat részére iparűzési adót fizetni, ha itt található a székhelyünk. Így nem meglepő, hogy sokan választják ezt a kedvező lehetőséget, legyen szó óriáscégekről vagy kisebb vállalkozásokról. Természetesen Budapestet sem érdemes teljesen elvetni, de láthatjuk, hogy milyen előnyöket kínál a fővárosból könnyen megközelíthető Újlengyel.

Szóval szerintem mindenképpen érdemes lehet átgondolni a cégalapítást, és mellé a székhelyszolgáltatás igénylését. A Gross Office évről évre bizonyít, különböző elismeréseik, pozitív mutatóik és nagy nevű ügyfeleik mind a cég megbízhatóságáról és dolgozói szakértelméről árulkodik. A szomszéd nem véletlen, hogy jókat mondott róluk, hiszen saját tapasztalat és ismerősi beszámolók alapján is abszolút pozitív benyomást keltett benne a cég. Végül is ki ne akarná letenni kicsit a terheket a válláról, ha a cégalapításról van szó? Így is akad elég dolog, amire oda kell figyelni, de ha egy kicsit kevesebb felé kell szakadnia az embernek, már megérte. Biztos, hogy nem tévesztem szem elől ezt a lehetőséget az elkövetkező években.

mi a székhelyszolgáltatás

Remélem, nem bánja senki sem, hogy ilyen hosszan írtam a Gross Office nyújtotta lehetőségekről a blogon. Úgy vagyok vele, hogyha valami izgalmasat hallok vagy tapasztalok, akkor szeretem itt megosztani, pláne, ha az másoknak is segítség lehet. Biztos vagyok benne, hogy sok vállalkozó kedvű olvasóm van. Talán lesz, akit éppen ez a bejegyzés lendít el afelé, hogy belevágjon a saját kft. vagy bt. alapításába. Ha pedig egyedül nem megy, vagy egyértelműen jobban biztonságban éreznétek magatokat, ha egy tapasztalt, profi csapat kísérne végig ezen az úton, akkor egyértelmű, hogy érdemes felkeresni a Gross Office team-et! Mindezt megtehetjük a weboldalukon megadott bármelyik telefonos elérhetőségen, vagy akár a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével, alapadataink megadásával visszahívást is kérhetünk. Akkor sem kell kétségbeesni, ha nem Pest megyeiek vagyunk, ugyanis a Gross Office országszerte rendelkezik irodákkal, ahol személyesen is lehetőség nyílik megbeszélni a legfontosabb részleteket.

Már alig várom, hogy úgy álljanak a dolgaim, hogy én is a vállalkozás útjára léphessek! Hasonlóan nagy projekt egy vállalkozás elindítása és cégalapítás hosszadalmas folyamatában való egyensúlyozás, mint a lakásfelújítás, de közel sem lehetetlen helyt állni, pláne a Gross Office segítségével.