A sorrend: ablak, csempe, konyhaszekrény és mikrohullámú sütő

El sem hiszem, hogy szépen lassan elkészülünk a legújabb projektünkkel! Imádtam minden percét, de azért nem volt könnyű menet. Az ügyfelünk kifejezetten szabad kezet adott nekünk a lakás kialakítását illetően, és mivel már a legelső látványterven is alig kellett változtatni, nagyon hamar elkezdődhettek a munkálatok. A kedvenc helyiségem a konyha lett, a hatalmas ablakokkal, amely az egész teret napsugárba borítja. Mivel egyedi méretre volt szükség, így az fa fajtájától elkezdve a kilincsek színén és fazonján át én választhattam ki a mesternél. Így mondhatni, a nyílászáróknak lelke van, igazi élettel töltik meg a konyhát, ami egyben az étkezőnek is helyet biztosít. Ehhez jönnek még a halszálka csempék, amelyek fényes, türkizkék felületét tökéletesen egészítik ki a konyha arany színű részletei, mint például a fehér konyhabútor fogantyúi.

Már csak az volt a nagy kérdés, hogyan mutat majd az összkép akkor, ha az elektronikai berendezések (például hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, kávéfőző) is a helyükre kerülnek. A BestMarkt.hu webáruházban mindig találok elég inspirációt, ugyanis háztartási elektronikai cikkekben is verhetetlen a kínálatuk. A https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/mikrohullamu-sutok-c1013 oldalon található termékek között bőven akadt olyan, amin megakadt a szemem. Mindig megkönnyíti a döntést az árucikkek közötti dilemmázás során az összehasonlítás és a szűrő funkció. Előbbinél kettő vagy több terméket hasonlíthatunk össze adatlapjuk, funkciók és a róluk megtalálható fotó(k) alapján egyetlen oldalra rendezve, míg utóbbi esetén tetszőleges számú alkategória segítségével pontosíthatjuk a keresett dolog paramétereit.

https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/mikrohullamu-sutok-c1013

Én általában azzal kezdek, hogy a csúszkát használva beállítom a maximum árat a büdzsé alapján. Ezután már termékfüggő, hogy funkció (például teljesítmény, programok, egyedi jellemzők) vagy esztétikum (szín, kialakítás) alapján indulok el. Ebben az esetben a szín fontos volt, így kipipáltam a bézs, a fehér, a kék és a szürke színt, így a korábbi, több száz elérhető (raktáron vagy külső raktáron levő) mikrohullámú sütő listáját egyből 78 darabra szűkítettem. (Persze nem mondom, hogy a https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/mikrohullamu-sutok-c1013 nem vált be, mindenképpen innen érdemes indulni, ha mikrohullámú sütő keresésében vagyunk.) A Swan márkától egyből egy fehér és egy meleg árnyalatú szürke sorakozott a lista elején, letisztult formával, modern külsővel, apró, fából készült részletekkel. Igazán impozánsnak találtam, csakúgy, mint a stílusban abszolút az ellenkezőjét mutató, retro köntösbe csomagolt Girmi és Kalorik mikrosütőket. Mintha csak az előző század egyik amerikai falatozójában lennénk! Közben azért a nagy márkák, mint a Samsung, LG vagy a Bosch beépíthető mikrohullámú sütőit is szemügyre vettem, hiszen a megnyerő külső mellett a tudásuk és a megbízhatóságuk megkérdőjelezhetetlen. Miután leszűkítettem három versenyzőre a kört, áttértem a borhűtő beszerzésére. Azzal könnyebb dolgom volt szerencsére, nem úgy, mint a kávéfőző géppel. Ismételten a bőség zavara, csak ennyit mondhatok! Több mint 900 terméket listázott a BestMarkt a kávéfőzés témában, ezen belül a “Kávéfőző” alkategóriában látogatásom pillanatában egészen pontosan 647 árucikket, de ebben olyan eszközök is benne voltak, mint a kotyogós vagy a filteres kávéfőző. Így dönthettem, hogy végignézem a válogatott árucikkeket “röpke” 33 oldalon, vagy ismét a szűrőket hívom segítségül, és elképzeléseimhez mérten válogatom le a termékeket. Az utóbbi mellett döntöttem, így hamarosan itt is megvolt az a három gép, ami közül a végén majd kikerül a nyertes. Mindez az oldal könnyű kezelhetőségének köszönhető, szóval örök hálám a BestMarkt.hu-nak!